Monday, August 17, 2009

Practice make perfect

Assalammualaikum

Hmm tajuknya practice make perfect ataupun berlatih akan menjadikan kesempurnaan, lebeih kurang la ayat tu.. Cerita punya cerita pasal belatih ni, sebenarnya memang benar, jika kita rajin berlatih dalam apa apa bidang sekali pun, insyaALLAH akan menambahkan kemahiran kita terhadap sesuatu. Contohla kalau kita minat dalam lukisan, memula kita lukis mesti buruk lukisan kita kan? tapi jika kita rajin berlatih mesti akan menjadikan lukisan kita cantik, samala juga pasal berlatih CW Morse Code ni, memang stress masa memula nak mengingat kat irama setiap huruf dan number, tapi jika kita hari hari berlatih tanpa jemu. memang kita akan pandai dan hafal irama tersebut. Contohnya ..-. terus kita tahu huruf F. buktinya bila saya monitor rakan rakan di Kerayong Bera ni. Ramai yang berlatih Kod Morse. dari taktahu sekarang dah begitu mahir, tapi siapakah rakan yang kita cerita kan tu? haaa iniiii yang kita perlu monitor sendiri haa iya? iya dak? hehehehe! apapun semangat yang tinggi pada rakan rakan yang bakal menduduki ujian Kod Morse taklama nanti.. Kita sama sama doakan Kejayaan kita semua.. sama samalah kita berlatih tanpa mengenal erti jemu, Usaha,diiringi doa kepada ALLAH,tekad insyaALLAH tercipta akan kejayaan amin...

73s
de 9w2frd

--... ...--
-.. . ----. .-- ..--- ..-. .-. -.. (73 de 9w2frd)

2 comments:

mazru(9m2mzr) said...

hmmm..setuju

Maza said...

Assudaaahh.... dan ke dok ni? Kawan merangkok rangkok lagi ni, gone??