Tuesday, December 29, 2009

Monsoon Ride 2009 meriah!! Bersama Ham Kerayong dan Temerloh.

Salam semua! pada 27hb12.09 telah bermula lah event monsoon ride! bertempat di Agro Semuji Gambang, ya begitu meriah sekali! Rakan Ham Kerayong dan Temerloh juga yang terlibat sebagai Teknikal Team dan team Recce untuk event Monsoon Ride yang dianjurkan oleh Arineen Adventures! event ini cukup meriah dan menarik sekali.. Juga disertai peserta dari Negara Luar, dan seramai empat ratus lebih peserta dari Semenanjung Malaysia dan luar telah memeriah kan event ini.
9m2aza dan 9w2chd tengah menyetup strobe light kereta mereka utk escort peserta Roadbike pada pagi itu
Terdapat dua kategori Mountain bike dan Road bike, Mountain bike menerjah ke Air Terjun Bekelah dan Jerangkang, sejauh 40KM, Roadbike menerjah ke jalan utama dan Kampung2 sejauh 110KM. 9m2frd sedang berbual dengan rakan seangkatan... baju oren depan tu 9w2ehm.. mereka berdua yang menyertai ketegori Roadbike selamat mula dan tamat di Agro Semuji
relek la bro
yahooo goo!

Ya ya je ni... 9M2FRD yang tengah mengejar kelompok depan, pastu pancit kedua dua tayarnya, tapi sambung kayuh hingga ke garisan penamat.. Terima kasih pada 9m2aza dan 9w2chd yang sudi menyenap gambo2 rakan2 Ham dan Event photo utk Arineen Adventures.

73s
de Ham Kerayong!

8 comments:

Maza said...

Pengalaman yang menyeronokkan.

Tahniah kepada rakan ham yang berjaya melaksanakan tugasan memasing. Yang jadi marshal, yang jadi rider, yang jadi tukang drebar, yang jadi tukang gambar dan lain-lain.

Anda hebat!

Mazru Majid said...

tahniah pada yg terlibat dan yg berjaya menamatkan ride memasing...

cume sedikit terkilan dgn penganjur yg tidak menyediakan bayaran utk 4x4 yg bertugas pd hari tu..sekadar duit minyak/makan aje..sedangkan diaorg buat business,kami ni sukarelawan ke?

diharap sgt agar perkara ni tak berulang lg..or bye-bye.

marwan said...

tahniah atas kejayaan anda dapat menamatkan perlumbaan berbasikal ni...hasil usaha anda selama ini telah terbukti di sana...heheh

Firdaus Kerayong CW said...

maza.. betoi te tima kasih pada semua,

mazru.. biasala tu kekadang tu mungkin ada la kelemahan juga, tetapi bagi pandangan saya.. sangat lah bagus sudah mereka mengambil geng2 anda sebagai teknikal team ni, disitu juga kita dpt meminba pengalaman yang banyak, barangkali kita kena pandang pada long term, diaorang pasti akan banyak event lagi pada masa akan datang dan tentu pihak mereka sudah menyukai cara anda bertugas, disitu mesti mereka menimbangkan. jadi pada fasa ini mungkin la mereka masih belum dapat membuat segala aspek tu sempurna, diharap masa akan datang pihak mereka akan dapat menyempurna kan dari banyak aspek lagi, apapun bagi rider seperti saya.. saya tengok dari segi penganjuran pihak mereka amat memuaskan hati saya sebagai peserta, bahkan rata2 peserta berpuas hati... apa pun harap geng ham Kerayong dan Temerloh dapat merasainya juga.. dan masa akan datang lagi memuaskan insyaALLAH.. amin...

Marwan.. bukan lumbe ni.. fun ride jek.. apapun behs la marwan.. anda jom la join skali...

Mazru Majid said...

tak reti ar nak cakap ape..kala aok duk tempat kome aok paham lah

Fadh said...

ye ke tayor yg pancit...ke aok yg pancit nye hehehe

Firdaus Kerayong CW said...

tayo bro.. bukan koi.. sorry la hehehe

org pekan said...

SALAM SAHABAT ORG BERA..

TOLONG LA BGTAU KAT NOROL TU TAK PAYAH LA NAK SIBUK2 BETANDING PRESIDEN MBM..

JAGA GUAI PUN HURU HARA..NI PULAK NAK JAGA M'SIA..

JGN INGAT DATO NAJIB SUKA SGT NGAN DIA..JGN DOK PERASAN LA..