Wednesday, July 1, 2009

Signboard lama


Salam semua.. untuk pengetahuan rakan rakan buat sementara waktu ni Blog Ham-kerayong ni akan memperbanyakan cerita cerita tentang Kg. Kerayong ni.. Kerana sebenarnya diluar sana ada ramai orang orang Kg. kami yg juga rajin berblogging dan outstation juga dah lama takbalik kampung. jadi kami ingin perbanyakan kisah silam di Kg. halaman yg kami cintai ini... :)

Cakap pasal Signboard lama ni, Seperti biasala rutin saya ngayuh basikal hari hari.. so saya plan nak kayuh menghala ke Triang dan memasuki di simpang Kompleks Rakan Muda. so pegi la kat kawasan tangki air berhampiran dengan JKR tu. saya pun terserempak satu Signboard yg tertulis disitu TANGKI AIR KERAYONG, Bukan apa sebenarnya..bagi saya ia sentimental value cuma jarang betul dah nampak mana mana signboard yg mengatakan/menunjukkan Kerayong. maksud saya seperti dulu dulu lah(Signboar Lama). memang ada Taman Kerayong,Taman Kerayong Makmur dan memacam lagi. tapi Signboard signboard ini yg moden cume yang Seperti saya snap tu dah makin kurang kita nampak..

Takramai orang yg QSL/tahu tentang Kg. Kerayong di Daerah Bera ni sebenarnya.. Kebanyakan Orang luar hanya mengetahui Bandar Bera, InsyaALLAH, Dengan tujuan kongsi cerita tentang Kg. Kerayong inilah akan membuat kan saudara-saudara kita akan QSL/mengetahui sedikit demi sedikit nanti.. Hmm sebenarnya banyak lagi kisah nak share ni... Nanti kami akan Ceritakan sedikit sebanyak.. Bagi Origin Kerayong diluar/didalam sana sini. mungkin akan rasa terubat atau rasa terindu yg amat sangat di Kampung halaman tercinta Kg. Kerayong di Bera ini bila banyak story di share kan. Semoga kita dirahmati ALLAH aminn....

Bersambung... Dengan cerita Kg. Kerayong lagi nanti.. :)

73s
de 9w2frd