Wednesday, November 25, 2009

Kucing pun sayang kat anak anak dia...

Asalammualaikum hmm memandangkan luar hujan so takdapat nak pi kayuh basikal, so amik kamera dslr snap gambo kucing sendiri he he he he... Bukan apa, tengah duk tengok gelagat anak anak kucing ni dengan ibu dia, aku tengok tengok nakal betul anak kucing ni, kacau ibu dia tengah tido la.. tengok tu..
Haa yang putih ni aku nama kan dia Swift, cuz nak sama kaler dengan keta aku he he he, peratikanlah ibunye tengah tido or layan kepala kat situ, tapi si anak anak nye duk main jugak kat badan ibu dia, macam takde tempat lain dah nak main, tapi ibudia still look relek,tenang dan tak kesah dengan karenah anak anak nye.. ha tandanya sayang la tu kan?
Ibunya.. Aku nama kan dia Chili.. tah kenapa tah, ni la kucing aku sayang skali selepas pemergian kucing parsi kesayangan aku yang aku bela dari kecik hingga ke besar dan tua, dia lah kucing paling champion aku, nama dia Voinick, tapi dah meninggal dunia. Akibat sakit buah pinggang, kucing parsi memang diantara kucing yang selalu dapat penyakit buah pinggang. Bebalik ke kucing aku yang nama chili ni dia kucing kampung biasa je, jumpa kat Jengka 10 di rumah Akak ipar aku (9w2rzs) Zana. dia ni sangat pembersih dan cerdik, yang peliknye badan dia takda bau kucing/atau bau hapak dan sebagainya.. Nak kata aku mandi kan dia pun tak pernah? mungkin dia pandai jaga kebersihan la tu..

Apapun baby baby ni ialah baby pertama Chili, Chili ni berubah jadi agak tegas dan garang menjak dia ada anak, dia betul2 menjaga anak dia dengan teliti dan penuh kasih sayang, bagai menatang minyak yang penuh, pantang ada gangguan, dia mesti ada bersedia di samping anak2 nya, apa pun kita sudah tahu ini ialah lumrah pada mana mana Haiwan sekalipun kan? Haiwan pun mempunyai rasa kasih dan sayang pada keluarga dia sendiri, terutama yang mempunyai anak sendiri, kita boleh lihat sendiri betapa haiwan haiwan ini sayang pada anak2 nya,

Usahlah ditanya kepada manusia, lihatlah saksikanlah kasih sayang Ibu/mama/umie/emak kita? dia lah ratu hati kita yang mencintai kita dari dalam kandungan hingga kita besar dan dewasa, kasih sayang ibu kita tiada tolok bandingnya Ya ALLAH Ampunkanlah segala dosa dosa ibu dan bapa kami amin.. Ya juga Ayahnda kita dia lah perwira sebenar dalam hidup kita...

Inilah keluarga bahagia dalam rumah aku he he he.. The Chili Family! event animal love their babies, tapi persoalannya sekarang, kenapa ada manusia yang sanggup membuang bayi yang tidak berdosa, membunuh, dan... aku tak sanggup menulisnya lagi. kenapa? kenapa? why? dimanakah kewarasan penjahat ini sebagai seorang manusia? hingga sanggup mengorbankan anak kecil yang tidak berdosa! apapun banyak perkara yang kita benci ini dah berlaku terang terang di depan mata kita, perkara yang kita tak sanggup lihat... YA ALLAH AMPUNKANLAH SEGALA DOSA-DOSA KAMI.. DAN TUNJUKANLAH KAMI, BAWALAH KAMI SENTIASA BERADA DIJALANMU YA ALLAH.. AMIN.....


Working condition :
EOS 40D
ISO 3200
in low light, lowspeed
speed is depending on light coming thru,
Aperture Priority.

17-40mm Canon L lens


Ni pun best gak.. Aku hafal lirik lagu ni.. Rasanya ramai yang tahu lagu ni he he he...

memancar sang suria.. menyinar cahayanya bergitulah berseri wajah umie(ibu) ku sayang...
aku sayang umie, umie ku sayang umie sayang sayang umie.. umie ku sayang...
walaupun umie letih mengasuh kami ini namun masih tersenyum menyejukkan hati..

aku sayang umie umie ku sayang umie sayang sayang umiee. umie ku sayang...
bila pulang sekolah umie sambut kami, sembahyang sama umie alhamdulillah

aku sayang umie umie ku sayang umie sayang sayang umie umie ku sayang..

umie ku sayang kau ibu mithali berkorban selalu untuk kami....

umie ku sayang kaulah seri kandi semoga ALLAH kan berkati.. aku sayang umie umie ku sayang umie sayang sayang umie umie ku sayang... Memancar sang suria menyinar cahayanya bergitulah berseri wajah umie ku sayang...... yeayhh!!!

I Always love u my MAMA 9w2rby! your love is food to my soul!

73s
de 9m2frd

Tahlil dan Jamuan makan malam di base 9w2jcb Badrul

Asalammualaikum, Bebaru ni Kami geng Ham Kerayong dan Temerloh bermobile ke Karak Pahang untuk melawati base 9w2jcb, bang Badrul yang buat tahlil disertakan jamuan makan kenduri, tengok tu ramai betul kengkawan, termasuk lah rakan Radio Amatur, Pradas dan Bomba juga Polis, semuanya kawan2 9w2jcb

9w2vms tengah qso dengan sepe te di radio shack 9w2jcb, ke belakon jek he he he


73s
de 9m2frd